Este portal web únicamente utiliza cookies propias con finalidad técnica, no recaba ni cede datos de carácter personal de los usuarios sin su consentimiento.
Sin embargo, podría contener enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas a la del INGENIERÍA DE TRÁFICO S.L.que usted podrá decidir si acepta o no cuando acceda a ellos. Más información Aceptar
Consultores de movilidad

15/04/2015

Entrevista completa a Ole Thorson, de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit

El president de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit, Ole Thorson, ha apuntat als conductors de cotxes com a culpables en un 60% dels accidents de trànsit que es produeixen a la ciutat i aposta per no criminalitzar els motoristes perquè la seva conducció és "més vulnerable". Segons Thorson, s'haurien de canviar les bases de la mobilitat perquè "tot està pensat per als cotxes". Ole Thorson ha explicat a l’entrevista de ‘BTV notícies matí’ que no s’ha de criminalitzar tant la conducció dels motoristes quan els cotxes són els culpables en dos terços dels sinistres que es produeixen a la ciutat. Segons el president de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit “les motos no se senten còmodes” quan circulen perquè “tot està pensat per als cotxes”. Thorson és partidari de canviar algunes bases de la circulació, la disposició dels carrils, les corbes, la longitud dels semàfors perquè tots els vehicles se sentint implicats. Segons ell, amb tot això s’ha d’arribar a l’objectiu que ha plantejat la UE dels zero accidents mortals a les carreteres. També s’ha referit al paper del vianant qui ha de guanyar més protagonisme a Barcelona: “Hem de fer la ciutat per al vianant”.

replique tudor